Καλώς ήρθατε στο Blog μας!

Μάθετε τα πάντα για τα κοστούμια γάμου

Παρασοδιακά ο γάμος θεωρείται η μεγάλη μέρα της νύφης. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η μέρα, έχει δύο μεγάλους πρωταγωνιστές. Θα είναι η πιο σημαντική για τις ζωές δύο ανθρώπων: του γαμπρού και της νύφης. Μπορεί λοιπόν η νύφη να έχει όλα τα βλέμματα και τα φλας στραμμένα πάνω της, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο γαμπρός μπορεί να εμφανιστεί με βερμούδα και μπλουζάκι Iron Maiden! Σε καμία παρίπτωση λοιπόν ένας γαμπρός δεν πρέπει να επαναπαυθεί και να αφήσει την επιλογή του κοστουμιού του τη τελευταία στιγμή. Αν μη τι άλλο, είναι προσβολή τόσο στη νύφη, που ονειρευόταν αυτή τη μέρα από μικρό κορίτσι, όσο και για τους καλεσμένους του.

Τα καλά νέα είναι πως τα πράγματα για τον γαμπρό είναι σαφώς πιο εύκολα για τη νύφη. Μπορεί να υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες σχέδια για νυφικά, αλλά τα κοστούμια γάμου είναι σχεδόν όλα παρόμοια μεταξύ τους. Οι επιλογές που ξεχωρίζουν είναι λίγες και εκκεντρικές και συνήθως δε συνιστόνται, γιατί σε λίγα χρόνια που θα έχουν βγει από τη μόδα, θα φέρνουν το γέλιο σε όσους βλέπουν τις φωτογραφίες του γάμου, ακόμη και στο ίδιο το ζευγάρι. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κοστούμια που έχει ένας άνδρας μπορούν να φορεθούν στον γάμο; Σαφώς και όχι.  Εντάξει, τα κοστούμια δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους, αλλά τα κοστούμια γάμου είναι τα πιο σημαντικά για κάθε γάμο.

Δεν είναι δυνατόν ο γαμπρός να φορέσει την πιο σημαντική μέρα της ζωής του το ίδιο κοστούμι που φοράει και στη δουλειά του, εκτός φυαικά και αν δεν του το επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε ένα πιο ξεχωριστό κοστούμι από αυτό που φοράτε στη “κανονική” σας ζωή, έτσι ώστε να δείξετε τόσο στη νύφη σας όσο και στους καλεσμένους σας το πόσο σημαντική και ξεχωριστή είναι αυτή η μέρα για σας.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να εμφανισθείτε στο γάμο σας ντυμένος σαν τον Φλωρινιώτη! Ούτε όμως είναι αναγκαίο να εμφανισθείτε σαν τον James Bond. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε για να κάνετε μία πραγματικά σωστή αλλά και αξέχαστη εμφάνιση που θα ικανοποιήσει πάνω απ’ όλα τη καλή σας και μετά τους φίλους και τους αγαπημένους σας. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξετε!

gampriatika kostoumia

Λάβετε υπ΄όψη σας το νυφικό

Εντάξει αυτό δε σημαίνει ότι το κοστούμι σας θα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του νυφικού. Τα κοστούμια γάμου όμως θα πρέπει να έχουν το ίδιο στυλ με το νυφικό. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν η νύφη πρόκειται να φορέσει ένα νυφικό υπερπαταγωγή με ουρά 5 μέτρα που θα τη κουβαλάνε πέντε παρανυφάκια, θα πρέπει και το κοστούμι σας να είναι εντυπωσιακό. Αν από την άλλη η νύφη σας φοράει ένα απλό νυφικό, κάτι σαν λευκό φόρεμα δηλαδή, θα πρέπει και το κοστούμι σας να είναι πιο “μαζεμένο” και σεμνό. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να κλέψετε τη λάμψη της νύφης! Προσοχή, όταν μιλάμε για εντυπωσιακό κοστούμι δε μιλάμε για κάποιο στο στυλ του Γιώργου Μάγκα, αλλά για κάπιο κοστούμι γνωστού σχεδιαστή!

Προσοχή στη γραβάτα!

Η γραβάτα είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος του κοστουμιού του γαμπρού, καθώς είναι αυτό που μπορεί να κάνει την εμφάνιση σας πραγματικά ξεχωριστή ή να την χαντακώσει ανεπανόρθωτα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε, είναι στα κοστούμια γάμου δεν ισχύουν οι ίδιο κανόνες “ταιριάσματος” της γραβάτας με τα ρούχα που ισχύουν στα καθημερινά κοστούμια. Με άλλα λόγια, μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο ή χρώμα που να σας εκφράζει και να ταιριάζει με το στυλ και τη προσωπικότητα σας. Αρκεί πάντα να μην το παρακάνετε και να καταλήξετε με καμιά γραβάτα με παπάκια και άλλα καρτούν. Είναι καλό να ρωτήσετε τη γνώμη του πωλητή ή της πωλήτριας πριν να καταλήξετε!

Μην εμπιστεύεστε τα περιοδικά!

Τα trends και οι μόδες είναι πάντα εφήμερα. Αν δεν σκοπεύετε να παντρεύεστε συχνά, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα κοστούμι που να είναι πραγματικά διαχρονικό και κλασικό. Να θυμάστε πάντα ότι οι σημερινές μόδες είναι συνήθως πηγές γέλιου και ντροπής για το μέλλον. Θα φορούσατε σήμερα τα ρούχα που φορούσατε το 90 ή το 80; Φυσικά και όχι! Τα lifestyle περιοδικά είναι πραγματικά η χειρότερη πηγή έμπνευσης για κοστούμια γάμου. Αγνοείστε τα trends λοιπόν και πριτμήστε κάτι κλασικό, εκτός και να είστε fashionista ή γενικά φαν της μόδας.

Ράψτε ένα κοστούμι πάνω σας!

Η καλύτερη λύση για πραγματιά μοναδικά κοστούμια γάμου, είναι ο επαγγελματίας ράφτης κυρίων. Αυτός θα αναλάβει να ράψει πάνω σας ένα μονάδικο κοστούμι το οποίο όχι απλά θα σας κάθεται τέλεια, αλλά θα αντιπροσωπεύει τέλεια και το γούστο, το στυλ και την προσωπικότητα σας. Το ράψιμο κοστουμιού όμως έχει και κάποια μειονεκτήματα. Είναι μία πολύ ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί και να εκτελεσθεί αρκετές εβδομάδες ή και μήνες πριν από τον γάμο. Επιπλέον, απαιτεί και μεγάλη προσοχή από τον γαμπρό. Αν το βάρος και η κοιλιά του ξεφύγουν σε αυτή τη μεγάλη περίοδο που απαιτεί το ράψιμο, το κοστούμι του δεν θα του κάνει! Δεν υπάρχει χειρότερο πρόβλημα για έναν γαμπρό...

Επιλέξτε άνετα παπούτσια

Όλοι ξέρουμε ότι το παπούτσι ολοκληρώνει ένα κοστούμι και θα πρέπει να ταιριάζει με το στυλ και τα χρώματα του. Το ίδιο ισχύει και για τα κοστούμια γάμου. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε όταν θα ντυθείτε γαμπρός όμως, είναι η εφαρμογή και οι πάτοι των παπουτσιών σας. Ο γάμος είναι πολύ πιο κουραστικός απ’ όσο φαντάζεστε. Θα μείνετε όρθιοι για πολλές ώρες και θα πρέπει να χορέψετε κιόλας και δεν εννοώ μόνο τον χορό του Ησαΐα. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε άνετα παπούτσια με μαλακούς πάτους, τα οποία θα κρατήσουν τα πόδια σας ξεκούραστα και χωρίς φουσκάλες και πόνους όλη την μεγάλη ημέρα.

Μην το αφήσετε τελευταία στιγμή

Ναι, οι Έλληνες τα κάνουμε όλα τη τελευταία στιγμή. Αυτό το κακό μας χούι όμως πρέπει να το ξεχνάμε όταν πρόκειται για τον γάμο μας. Μην περιμένετε τη τελευταία εβδομάδα ή τον τελευταίο μήνα πριν τον γάμο σας για να επιλέξετε κοστούμι. Ξεκινήστε νωρίς για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τα σχέδια που σας αρέσουν στο νούμερο σας. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να περιμένετε κάποιο σχέδιο αν δεν υπάρχει στο νούμερο σας, αλλά και να κάνετε τις ανάλογες μετατροπές (κόντεμα, μάκρεμα) σε κάποιο έτοιμο κοστούμι!